Mainport Innovation Fund II investeert in clean-tech onderneming ViriCiti

In het openbaar vervoer en de logistiek zijn nauwkeurigheid en beschikbaarheid van groot belang. Het ViriCiti platform verzamelt grote hoeveelheden data van elektrische voertuigen, zoals bussen en trucks, en vertaalt deze informatie in bruikbare inzichten voor vervoerders en transportbedrijven. Deze inzichten verhogen de prestaties van het voertuig, maken een nauwkeuriger planning mogelijk en helpen bij preventief onderhoud. Zodoende wordt de algehele operatie van de elektrische voertuigen beter, wat leidt tot een hogere inzet en uiteindelijk tot een verduurzaming van transport en logistiek.
Dertje Meijer: “Elektrisch vervoer draagt bij aan verdere verduurzaming van de logistiek. Door deze innovatie kunnen elektrische trucks op langere afstanden worden ingezet. Tevens zie ik goede kansen in stedelijke distributie en on-terminal transport.”

 
Over Mainport Innovation Fund II:
MIF II is opgericht in 2015 door Schiphol, KLM, TU Delft, NS en Havenbedrijf Amsterdam, samen met NBI Investors – de manager van het fonds. MIF II helpt entrepreneurs te versnellen door VC-financiering te combineren met de expertise en het globale netwerk van zijn partners.
Ga naar www.mainportinnovationfund.nl  en www.nbi-investors.nl/ voor meer informatie.